FotoFotoFotoFotoFotoFotoFotoFotoFoto
Logo WFM 2013
Foto's
Facebook Twitter

Missie WFM

Wielerfestival Montferland organiseert jaarlijks een evenement waarin sportief fietsen in Montferland centraal staat. Hierdoor zullen steeds meer sportieve fietsers en mensen in hun omgeving Montferland leren kennen als een buitengewoon mooi en uitdagend fietsgebied. De directe en indirecte economische/toeristische impact die dat heeft, is van belang voor belangrijke partners van het Wielerfestival, waaronder de gemeente Montferland en provincie Gelderland.

De stichting WFM hoopt daarbij dat het wielerfestival ook een sportief feest voor publiek uit de directe omgeving wordt, maar concentreert zich op de fietsers zelf. Het promoten van sportief fietsen wordt door de stichting Wielerfestival Montferland als een belangrijk element in de missie van het wielerfestival gezien.


Visie

Om bekendheid en economische impact te vergroten, zullen veel fietsers en liefst ook publiek bereikt moeten worden. Om dit voor elkaar te krijgen, worden evenementen voor verschillende doelgroepen georganiseerd. Denk aan toerfietsers en wedstrijdrijders op de weg, maar ook op de mountainbike of veldrijfiets. Activiteiten voor kinderen, maar eventueel ook andere doelgroepen, zoals vrouwen of senioren maken mogelijk deel uit van het Wielerfestival.

Om het aantrekkelijk te maken voor deelnemers en publiek, om het aantrekkelijk te maken langer te blijven en ook daarmee weer economische impact te vergroten, is het van belang om het festivaldeel van het evenement goed in te vullen. Aankleding en festiviteiten maken van een verzameling evenementen een festival. Een andere manier om mensen in Montferland te houden, is het organiseren van evenementen voor dezelfde doelgroep, op beide dagen van het festival. Zodra evenementen sterk genoeg zijn, zal dit leiden tot meer overnachtingen.

Voordat het evenement de impact heeft, die het bestuur van de Stichting Wielerfestival Montferland zoekt, zal er 3-5 jaar achtereen gebouwd moeten worden aan succesvolle deelevenementen voor de specifieke doelgroepen. Het uiteindelijke doel van het Wielerfestival Montferland is een evenement dat in een weekend minimaal 5000 mensen naar Montferland trekt, door kwalitatief hoogwaardige wielerevenementen voor verschillende doelgroepen binnen een echte festival-setting te doen organiseren. Omdat het niet haalbaar is deze breedte en deze schaal met een kleine kerngroep te organiseren en ook omdat elke doelgroep op eigen wijze aangesproken en bediend moet worden, kiest het wielerfestival voor een organisatiemodel waarin verschillende deelorganisaties een belangrijke rol in de uitvoering krijgen.

Het fietsweer in Montferland