FotoFotoFotoFotoFotoFotoFotoFotoFoto
Logo WFM 2013
Foto's
Facebook Twitter

Wielerfestival Montferland presenteert:

Heilbron ToerCyclo

 


Wees verzekerd van een plekje voor deze pracht-tocht!
Klik op het NTFU logo om naar de inschrijfpagina te gaan.*NTFU, KNWU en VWB leden: combinatie lidnummer en geboortedatum volstaat voor het invullen van gegevens.

 

Gevarieerd en uitdagend

 

Een schitterende toertocht op de weg, met een aantal snelheidssegmenten en een klimtijdrit erin, dat is de Montferland ToerCyclo. Dit jaar met een parcours dat ook andere heuvels dan die in Montferland zal aandoen!

 

De Montferland ToerCyclo editie op zondag 5 juni staat dit jaar in het teken van beleving voor de deelnemers. Er zijn maar liefst drie schitterende heuvelachtige fietsgebieden in de omgeving gecombineerd in één tocht: de Veluwezoom, het Rijk van Nijmegen en uiteraard Montferland zelf.

 

Aan het slot van alle afstanden volgt de beklimming van de Elterberg waar een tijdmeting mogelijk is. Dit wordt met een persoonlijke chip in je stuurbord geregistreerd. Je kunt na afloop jouw klimtijd dus vergelijken met de andere deelnemers en bovendien foto’s terugkijken die onderweg gemaakt zijn.

 

Afstanden & Starttijden

 

Voor de Montferland ToerCyclo kun je kiezen uit drie afstanden:

-          90 km           start tussen 8:30 – 9:30 uur

-          125 km         start tussen 8:00 – 9:00 uur

-          145 km         start tussen 7:30 – 8:30 uur

 

De route heeft een afwisselend en aantrekkelijk landschap: door bossen en landbouwgebieden, veelal slingerende wegen, soms glooiend.

Tot zo’n 60 km heb je nog de mogelijkheid voor de kortste route van 90 km te kiezen. Deze route gaat via het veerpontje bij Pannerden. De 125 en 145 km pakken extra hoogtemeters in het Rijk van Nijmegen.

 

Op zo’n 50 en 100 km zijn verzorgingsplekken ingericht.Inschrijving

Deelname op 5 juni aan de Montferland ToerCyclo kost slechts € 8,- (NTFU leden: € 6,-). Met jouw deelname draag je daarmee bij aan de Stichting Kanjers Voor Kanjers die zich inzet voor het kunnen sporten en spelen van kinderen in Oost Nederland, Kanjers-mooi toch!


Aanmelden tijdens het evenement vindt plaats bij Specialized Nederland in ’s-Heerenberg. Bij terugkomst in ’s-Heerenberg staat er een aardigheidje voor je klaar en kun je hier gezellig nagenieten.

 

De organisatie is in handen van RTC de Pedaleur uit Doetinchem in samenwerking met de Stichting Kanjers voor Kanjers. De opbrengst van de tocht gaat naar deze Achterhoekse stichting.

Het fietsweer in Montferland